10 jaar geleden werd voor het eerst een kerkdienst gehouden op buitenplaats Ypenburg. In de week na Pasen is met verschillende activiteiten stilgestaan bij het tweede lustrum van de protestantse gemeente Ypenburg.

Tweede Paasdag stond in het teken van ‘Kerkenpad’. Er was een fietstocht uitgezet naar de Dorpskerk en Bartholomeuskerk in Nootdorp en de Ontmoetingskerk in Pijnacker, die voor de gelegenheid de deuren hadden geopend. Enkele tientallen mensen hebben hier aan meegedaan. De routes met beschrijving kunnen gedownload worden vanaf de website www.kerkopypenburg.nl onder documenten/overig

Woensdag kwamen er 45 kinderen af op de feestelijke voorstelling ‘Lang zal je leven !!!’ door een poppenspeler. Een geslaagde middag!
Donderdag waren de ouderen uit de gemeente aan de beurt. Zij werden onthaald op een reis van 5500 jaar door de tijd, waarbij Wil van Mil de geschiedkundige wetenswaardigheden van Ypenburg de revue liet passeren. Aansluitend werd de maaltijd geserveerd: Tricolore pasta of chilirijst naar oud familierecept. Bij de beide gerechten had de wijnmeester een passend glas in de aanbieding.

Afsluiter van de lustrumweek was de lustrumbazaar. Onder het genot van een kopje koffie met een door gemeenteleden zelf gebakken stuk taart of plak cake waren er tal van activiteiten. Voor de jongeren waren er een springkussen en knutseltafel. De volwassenen konden terecht bij de levende jukebox en loterij. Over de opbrengst mocht niet worden geklaagd: ruim 1400 euro! Daarbij komt nog een kleine 500 euro voor de legolustrumactie.

Aan alle vrijwilligers en deelnemers die de activiteiten mogelijk hebben gemaakt de hartelijk dank voor de bijdrage aan het welslagen van de lustrumweek.

De lustrumcommissie

Uitzending via Kerkomroep

Protestantse Gemeente Ypenburg Laan van Hoornwijck 140 2497 DG Den Haag
2021-05-09 09:54:00 Luister
2021-05-02 09:53:00 Luister

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Don 13 Mei om 10:00 uur in Dorpskerk, Nootdorp

Informatie bij deze dienst:
Hemelvaart 9.30 uur Dorpskerk in Nootdorp

Voorganger: ds. A. Minnema
Ouderling van dienst: Wilma Ottenkamp


Zon 16 Mei om 10:00 uur in De Toevlucht

Informatie bij deze dienst:


Voorganger: ds. C.L. de Rooij
Ouderling van dienst: Carla Izeren