Leven-dig Gesprek: ‘Zorg voor de schepping’, maandag 18 november.

Sprekers deze avond zijn onze gemeenteleden:

Hans Bouman over ‘Antropoceen’: ‘De mens, de kroon van de schepping?’.

De mens laat een onuitwisbare voetafdruk achter op de aarde met grote gevolgen voor natuur en klimaat. In de aardlagen zijn de sporen van onze aanwezigheid als mensen onmiskenbaar en schadelijk. Dit tijdperk noemen we het ‘Antropoceen’.

Pieter Lugtigheid over zijn reis naar Spitsbergen:

Als kleine jongen maakte ik me zorgen over het vergaan van de wereld, over zure regen, kernwapens, over armoede en ongelijkheid. Inmiddels heb ik daar mijn werk van gemaakt. Dagelijks werk ik aan verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Dat heeft mij in 2018 op de Noordpool gebracht, op een expeditie samen met de bekende poolreiziger en avonturier Bernice Notenboom. Aan de hand van mijn eerste film neem ik jullie mee in mijn wereld. Van Ypenburg naar de Noordpool terug naar het politieke centrum in Den Haag. Centraal daarin staat het redden van de wereld en hoe we daar met elkaar (politiek, bedrijven, burgers, NGO’s) meters in kunnen maken.

Karel van den Boogaard:

“Duurzaamheid is eigenlijk hetzelfde als het tegengaan van verspilling. Daarom kost het ook geen geld maar levert het op. Wat kunt u doen om die verspilling tegen te gaan, wat heeft de kerk en heb ook ikzelf hier al aan gedaan. U gaat naar huis met praktische ideeën, zoals uitgewerkt door de Stichting Hernieuwbare Warmte Ypenburg.”

Na hun inleiding gaan we met elkaar hierover in gesprek.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur voor koffie/thee.

Na afloop is er een collecte voor de onkosten

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Zon 15 December om 10:00 uur in De Toevlucht

Informatie bij deze dienst:
Derde zondag van Advent. Thema: Hoe maak je het goed?, we lezen Micha 6: 1 ? 8
en Mattes 11: 2-11.

Voorganger: Ds. A. Minnema
Ouderling van dienst: Jaco de Boer