Please enter the email address for your account. A verification code will be sent to you. Once you have received the verification code, you will be able to choose a new password for your account.

Volgende kerkdienst

Eerstvolgende kerkdienst is op
Zon 29 Maart om 10:00 uur in De Toevlucht,

Informatie bij deze dienst:

Kerkdienst te beluisteren via www.kerkomroep.nl
Zoeken bij Vind uw kerk' : Protestantse gemeente Ypenburg
Orde van dienst: www.kerkopypenburg.nl bij 'Laatste nieuws'

Vijfde zondag van de 40-dagentijd, zondag Judica: 'Verschaf mij recht' (Ps. 43: 1). Lezingen: Exodus 9: 13-35 en Johannes 11: 1 -4 (5-16) 17-44,
Kindernevendienstthema: 'Kracht van boven'.

Voorganger: Ds. A. Minnema
Ouderling van dienst: Jonathan Heiner

Agenda komende week

Uitzending via Kerkomroep

Uit de kerk

Column: Maand van de Bijbel

Maand van de Bijbel

ds. Attie Minnema

Dit jaar wordt voor het eerst de ‘Maand van de Bijbel’ georganiseerd, van 24 januari t/m 14 februari. Voorheen werd in die weken de ‘maand van de spiritualiteit’ gehouden. Maar vanuit de gedachte van de uitgever dat men dat onderwerp het hele jaar aandacht wil geven, heeft men nu gekozen voor de ‘Maand van de Bijbel’.

Eigenlijk is het vreemd dat dat er nog niet eerder van is gekomen. De Bijbel is nog steeds het meest verkochte boek ter wereld. In heel veel huizen en hotels ligt ergens wel een Bijbel, al is het misschien ergens vergeten in een lade en wordt er niet overal meer uit gelezen. Maar de Bijbel is al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor heel veel mensen en speelt in veel literatuur een rol, net zoals in de schilderkunst en ook in onze westerse cultuur.

Read more ...

Preek van de Week

Twitter

Ter inspiratie

Geef Licht - Stef Bos

Links

Wij zijn onderdeel van de

 

Onze wijkgemeente maakt deel uit van de

Protestantse Gemeente Nootdorp-Ypenburg